Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Nieuws

Terug naar overzicht pdf

12 oktober: (Internationale) Dag van de Palliatieve Zorg

03-10-2019

(Internationale) Dag van de Palliatieve Zorg 12 oktober 2019

Op 12 oktober 2019 vindt de (Internationale) Dag van de Palliatieve Zorg plaats. Diverse organisaties door heel Nederland verzorgen bijeenkomsten en activiteiten om palliatieve zorg onder de aandacht te brengen. Omdat het netwerk palliatieve zorg Oost-Veluwe bezig is met de oprichting van een Centrum voor Levensvragen is het thema in deze regio ‘Aandacht voor levensvragen’.  Via dit centrum kunnen mensen van 50 jaar en ouder, en mensen in de palliatieve fase van een ziekte, een beroep doen op ondersteuning door een geestelijke verzorger.

Activiteiten in uw regio
Tijdens deze dag kunt u zich laten informeren over palliatieve zorg op diverse locaties in Nederland. Zo zijn er themabijeenkomsten, minisymposia, een café doodgewoon en worden er films en documentaires vertoond. In de regio Oost-Veluwe worden rondom deze datum de volgende activiteiten georganiseerd:
• 11 oktober 17.30 - 19.00 uur: de film kapsalon Romy in de Gigant met nabespreking door kaderhuisarts palliatieve zorg Marieke Dijkzeul
• 30 oktober een symposium voor hulpverleners: Levensvragen, wat kun je ermee?
• 26 november van 19.15 - 21.00 uur: Aandacht voor levensvragen in Café Doodgewoon (lezing voor belangstellende inwoners in onze regio)

Kijk voor meer informatie op de website van het Netwerk Palliatieve Zorg Oost-Veluwe

Wat is palliatieve zorg?
Palliatieve zorg is een benadering in zorg en welzijn die gericht is op het bieden van zorg en ondersteuning aan mensen die niet meer beter worden, en aan hun naasten. De zorg is niet gericht op genezing, maar op het bieden van een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven aan patiënten en naasten, zodat zij kunnen leven tot het einde en een waardig stervensproces hebben. Naast het lichamelijke aspect omvat palliatieve zorg ook de sociale, psychische en spirituele dimensies van het leven. De zorg kan onder meer thuis plaatsvinden, maar ook in hospices of verpleeghuizen.

Naar boven

In ieder geval kan ik er verder mee. Nogmaals dank, fijn dat er een organisatie is als de uwe!

Mevrouw T. Jagers, Zutphen
  • Uitvaart informatie hulplijn op Facebook
  • Uitvaart informatie hulplijn op Twitter
  • Uitvaart informatie hulplijn op LinkedIn
  • Uitvaart informatie hulplijn op Youtube