Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Nieuws

Terug naar overzicht pdf

Aalten 10 april: Aalten 10 april: Café Doodgewoon over ‘waardig sterven’

26-03-2019

We horen en lezen de laatste tijd regelmatig de begrippen ‘waardig sterven’ en ‘een goede dood’, maar wat betekenen die? Kunnen wij zelf bepalen wat waardig en goed is in de laatste dagen van ons leven?

Ook horen we de term ‘eigen regie’ steeds vaker, maar wat houdt dat in wanneer je op een gegeven moment alles uit handen moet geven? En hebben positieve of minder positieve ervaringen rond het sterven van dierbaren invloed op hoe wij tegen ons eigen levenseinde aankijken?

Onze gastspreker gaat in op deze levensvragen, zonder een eenduidig antwoord te willen geven. Hij besteedt ook aandacht aan het vasthouden van zinvolle verbanden met elkaar, over de grens van de dood heen.

Gastspreker:
Henk van den Berg, geestelijk verzorger SKB

Sponsor: Roparun

Wat is een  Café Doodgewoon?
Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in Oost Achterhoek waar thema’s over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een ongeneeslijke ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Op meerdere plekken in ons land worden deze cafés gehouden. Er zijn altijd ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig:  geestelijk verzorgers, hospicemedewerkers en VIT- hulp bij mantelzorg.

Thema: Over ‘waardig sterven’ en ‘een goede dood’

Waar: De Hofnar, zaal Lintelo, Polstraat 7, 7121 DH Aalten
Tijd: Woensdag 10 april,
Inloop vanaf 19.15 uur, het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.00
 
Vanaf 2016 wordt in Lievelde vijf keer per jaar een café Doodgewoon georganiseerd door het Netwerk Palliatieve Zorg Oost Achterhoek. In 2019 sponsort Roparun twee keer een café in Aalten (en twee keer in Borculo). De eerste is op 10 april.

Meer informatie
Website: http://www.netwerkpalliatievezorg.nl/achterhoek/Patiënten-en-naasten/Café-Doodgewoon

Telefoon: 06 13 15 91 44
Volgende bijeenkomst: 29 oktober 2019 – Euthanasie, hoe zit dat precies?

Naar boven

 Erg plezierig, zoals jullie me verder hebben geholpen. Dat maakte het maken van sommige keuzes iets makkelijker… Ik ben er echt mee geholpen. 

Dhr. K. de Wolff, Rotterdam
  • Uitvaart informatie hulplijn op Facebook
  • Uitvaart informatie hulplijn op Twitter
  • Uitvaart informatie hulplijn op LinkedIn
  • Uitvaart informatie hulplijn op Youtube