Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Nieuws

Terug naar overzicht pdf

Almelo 10 april: Lezing Euthanasie

03-04-2019

Vredehof Uitvaartverzorging bestaat dit jaar 150 jaar. Ter gelegenheid van dit mooie jubileum organiseert zij op woensdag 10 april a.s. een lezing met de titel ‘Wat iedereen moet weten over euthanasie’.

Euthanasie staat al vele jaren volop in de belangstelling. Dat geldt zeker sinds de 'Euthanasiewet' van kracht is gegaan, in 2002. Toch zijn er ook veel onduidelijkheden. Wanneer kom je voor euthanasie in aanmerking? Wat is de waarde van een euthanasieverklaring? Wie bepaalt wanneer een patiënt 'ondraaglijk en uitzichtloos' lijdt? En hoe verhoudt euthanasie zich tot die andere behandeling waarover ook regelmatig gesproken wordt: palliatieve sedatie.
De lezing wordt gehouden op woensdagavond 10 april van 19.00 tot 21.00 uur (zaal open vanaf 18.30 uur) in Uitvaartcentrum Almelo, Willem de Clercqstraat 89 in Almelo en wordt verzorgd door Rob Bruntink. Rob Bruntink is expert op het gebied van het levenseinde. Hij schrijft als journalist al ruim twintig jaar over palliatieve zorg, euthanasie en hospicezorg. Hij werkte onder meer als vrijwilliger in een hospice. Daarnaast heeft hij een eigen communicatiebureau (Bureau MORBidee), dat gericht is op het 'praten over de dood'.

Aanmelden via events@vredehof.nl. Plaatsen zijn beperkt, dus vol is vol.

Meer informatie op www.vredehof.nl

Naar boven

 Veel dank voor al uw assistentie, want zonder de informatie over de grafrusttermijn die u me had gestuurd was het waarschijnlijk niet gelukt. 

Ellen van Rijn, Deventer
  • Uitvaart informatie hulplijn op Facebook
  • Uitvaart informatie hulplijn op Twitter
  • Uitvaart informatie hulplijn op LinkedIn
  • Uitvaart informatie hulplijn op Youtube