Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Nieuws

Terug naar overzicht pdf

Almelo: uniek troostconcept voor kinderen bij Hospice

28-09-2018

Donderdag 19 september jl heeft het Hospice Het Meulenbelt in Almelo een uniek pakket aan troostmateriaal voor kinderen mogen ontvangen, gefinancierd door het Vredehof Donatie Fonds.

Kinderen die in een hospice opa, oma, vader of moeder bezoeken, gaan een moeilijke tijd door. Een dierbare naaste komt op korte termijn te overlijden. Een dergelijke ervaring kan kinderen bang, boos of verdrietig maken. Om deze kinderen in het hospice te kunnen ondersteunen heeft Miranda Smit-van Keulen met haar Moppie-Kussens met Karakter een uniek troostconcept ontwikkeld. Speciaal voor kinderen heeft zij vier Moppie-Maatjes ontworpen, vlinder Missie, giraf Miek, Olifant Molle en Draak Mexa. Deze karakters staan afgebeeld op vier kussens welke worden ondersteund door een pedagogisch plan, verhalen en bijbehorende knutsel- en kleurplaten. De ervaring leert dat de Moppie-Kussens met Karakter ondersteuning biedt, wanneer het kind daar behoefte aan heeft en helpt om zijn of haar emoties ermee delen.
Voor de financiering van dit unieke project vond ze direct een enthousiaste partner in Vredehof die de benodigde gelden beschikbaar stelde vanuit het Vredehof Donatie Fonds. Op 19 september  jl.  kreeg Gea Roosenbrand van Hospice Het Meulenbelt het volledige pakket overhandigd door Pedro Swier, Algemeen Directeur Vredehof en vertegenwoordiger van het Vredehof Donatie Fonds en Sylvester Goossen, uitvaartverzorger bij Vredehof. Het volledige pakket bestaat uit de vier kussens met bijpassende hockers, waarin het speelmateriaal voor de kinderen kan worden bewaard, en de bijbehorende uitleg, de ondersteunende verhalen en knutsel- en kleurplaten.
Dit unieke concept is eveneens beschikbaar voor de overige hospices uit het werkgebied van Vredehof. Inmiddels hebben de hospices in Enschede, Rijssen en Deventer het pakket ook al mogen ontvangen.
Meer informatie over de Moppies is te vinden op www.deMoppies.com
Meer informatie over Vredehof en het Vredehof Donatie Fonds op www.vredehof.nl
Vredehof, in Enschede voortgekomen uit de coöperatieve gedachte, is geworteld in een groot deel van Twente, Salland en de Achterhoek. Zij heeft vestigingen in Enschede, Glanerbrug, Losser, Neede, Almelo, Rijssen, Enter, Goor, Holten, Bathmen en Deventer. Met ruim anderhalve eeuw ervaring is Vredehof autoriteit op het gebied van uitvaartverzorging. Vredehof werkt met eigen mensen en middelen en is in het bezit van het Keurmerk Uitvaartzorg en het ISO 9001 certificaat Postmortale Zorg. De uitvaartverzorgers van Vredehof zijn opgenomen in het Register Uitvaartverzorgers. Vredehof is neutraal en niet verbonden aan een verzekeringsmaatschappij. Deze onafhankelijkheid geeft de zekerheid van een perfect uitgevoerde uitvaart.

Op de foto van v.l.n.r. Sylvester Goossen (Vredehof), Pedro Swier (Vredehof), Gea Roosenbrand (Hospice) en op de voorgrond Miranda Smit-van Keulen (deMoppies).

Naar boven

 Veel dank voor al uw assistentie, want zonder de informatie over de grafrusttermijn die u me had gestuurd was het waarschijnlijk niet gelukt. 

Ellen van Rijn, Deventer