Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Nieuws

Terug naar overzicht pdf

Borculo 24 april: Café Doodgewoon over ‘waardig sterven’

05-04-2019

Over ‘waardig sterven’ en  ‘een goede dood’

Vanaf 2016 wordt in Lievelde vijf keer per jaar een café Doodgewoon georganiseerd door het Netwerk Palliatieve Zorg Oost Achterhoek. In 2019 sponsort Roparun twee keer een café in Borculo (en twee keer in Aalten). De eerste is op 24 april.

We horen en lezen de laatste tijd regelmatig de begrippen ‘waardig sterven’ en ‘een goede dood’, maar wat betekenen die? Kunnen wij zelf bepalen wat waardig en goed is in de laatste dagen van ons leven?

Ook horen we de term ‘eigen regie’ steeds vaker, maar wat houdt dat in wanneer je op een gegeven moment alles uit handen moet geven? En hebben positieve of minder positieve ervaringen rond het sterven van dierbaren invloed op hoe wij tegen ons eigen levenseinde aankijken?

Onze gastspreker gaat in op deze levensvragen, zonder een eenduidig antwoord te willen geven. Hij besteedt ook aandacht aan het vasthouden van zinvolle verbanden met elkaar, over de grens van de dood heen.

Gastspreker:
Henk van den Berg, geestelijk verzorger SKB

Waar   Buitencentrum Kerkemeijer, Ruurloseweg 51, 7271 RS Borculo
Tijd  Inloop vanaf 19.15 uur, het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.30

Sponsor: Roparun

Wat is een  Café Doodgewoon?
Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in Oost Achterhoek waar thema’s over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een ongeneeslijke ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Op meerdere plekken in ons land worden deze cafés gehouden. Er zijn altijd ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig:  geestelijk verzorgers, hospicemedewerkers en VIT- hulp bij mantelzorg.

Naar boven

Ik wil jullie heel hartelijk bedanken voor de hulp! Het heeft mij in elk geval enorm geholpen. Vriendelijke groeten, 

Dhr. G. Huls, Amersfoort
  • Uitvaart informatie hulplijn op Facebook
  • Uitvaart informatie hulplijn op Twitter
  • Uitvaart informatie hulplijn op LinkedIn
  • Uitvaart informatie hulplijn op Youtube