Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Nieuws

Terug naar overzicht pdf

Borne 1 oktober: 5 jaar Netwerken Palliatieve Zorg Twente

25-09-2019

De Netwerken Palliatieve Zorg Twente bestaan dit jaar 15 jaar. Dit Lustrum wordt gevierd met twee feestelijke bijeenkomsten op 1 en 16 oktober en heeft het thema "Zie mij". Er is in Twente, door samenwerking en inzet van veel mensen, al veel bereikt  ten aanzien van het verbeteren van de zorg aan palliatieve patiënten en hun naasten in de regio.
Hoewel er de laatste jaren meer aandacht is voor palliatieve zorg, blijft het moeilijk om tijdig na te denken en te praten over de eigen wensen over het levenseinde. Ieder mens gaat hier op zijn of haar eigen manier mee om. Daarom hebben we voor de Lustrumviering gekozen voor het thema: “Zie mij”.
Het thema 'Zie mij' is onderdeel van de bewustwordingscampagne die we vanaf september starten. De verschillende ervaringsverhalen worden dan via diverse kanalen getoond.
 
Lustrumvieringen
Op 1 oktober en 16 oktober tijdens de feestelijke avonden - onder leiding van dagvoorzitter Carla van Weelie - worden zes filmpjes voor het eerst vertoond. Filmpjes die raken! Mensen vertellen over hun eigen ziek-zijn en de keuzes die ze maken of hebben gemaakt. Ook komen naasten en nabestaanden aan het woord die hun persoonlijk verhaal delen in de hoop en verwachting dat andere mensen er iets aan hebben. Daarnaast delen professionals en en een vrijwilliger hun ervaringen. Inspirerend, confronterend maar vooral prachtig!
Het wordt een boeiende avond met interactie en ruimte voor gesprek. Verder zal het theaterburo “De Kracht van Beleving” al improviserend, met de input van het publiek, deze avond een voorstelling maken rond de ervaringsverhalen.
Kortom; een avond die het bezoeken waard is!

U kunt zich aanmelden via de website.

Programma
19.00 uur zaal open
19.30 uur start programma
22.00 uur afsluiting

Locatie
Kulturhus Borne // Marktstraat 23, Borne

Op 16 oktober 2019 is er tevens een lustrumviering in het Helmertheater // Broekheurne-Ring 1050, Enschede

 

Naar boven

        Dank jullie wel! Ik ga beide instanties benaderen en ben zeker weer verder geholpen. Fijn dat jullie er voor me zijn.     

Ilse
  • Uitvaart informatie hulplijn op Facebook
  • Uitvaart informatie hulplijn op Twitter
  • Uitvaart informatie hulplijn op LinkedIn
  • Uitvaart informatie hulplijn op Youtube