Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Nieuws

Terug naar overzicht pdf

Breda 24 november: Lezing Iedereen zal de dood proeven

21-10-2019

De dood is een roes: ‘Iedereen zal de dood proeven’ lezen we in Koran 4:185. En het is een ‘bittere pil’ die wordt beproefd. De bittere pil wordt bediend door de Engel des doods, Malak al-mawt genaamd. In het graf nemen twee andere engelen, Munkar en Nakir, de ziel over ter ondervraging over de levensloop. Men kan deze momenten als een angstaanjagende voorstelling vatten, vooral omdat de mens niet graag sterft maar wel ‘duizend jaar zou willen leven’ aldus Koran 1:96. Of men kan het zien als een neutrale aanwijzing zodat men zich op afscheid, verlies en een onzeker ‘hierna’ kan voorbereiden.

Het zijn zulke basisgeloofsvoorstellingen die moslims richting geven voor de manier waarop ze denken over de dood, zielenrust van de dode en over rituelen voor een waardig afscheid en rouwverwerking. Hoe zien deze geloofsvoorstellingen en rituelen er verder uit? Hoe dwingend zijn ze? Mohamed Ajouaou is praktisch theoloog, universitair docent aan de VU Amsterdam en KU Leuven en hoofd Islamitische geestelijke verzorging in de gevangenissen.

Meer informatie over deze lezing leest u op www.mohamed-ajouaou.nl

Aanmelden voor deze lezing kan vanaf 24 oktober 2019 op de website van Zuylen.

Naar boven

            Heel hartelijk bedankt voor uw mail met alle informatie! Wat fijn dat u zo veel voor mij hebt uitgezocht. Hier ga ik mee aan de slag.           

Mevrouw F. de Lenth
  • Uitvaart informatie hulplijn op Facebook
  • Uitvaart informatie hulplijn op Twitter
  • Uitvaart informatie hulplijn op LinkedIn
  • Uitvaart informatie hulplijn op Youtube