Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Nieuws

Terug naar overzicht pdf

Breda 26 mei: 'Aanwezig op je eigen begrafenis.'

26-04-2019

 In het kader van het landelijke initiatief ‘Weekend van de Begraafplaats op 24, 25 en 26 mei’ organiseren we bij Zuylen activiteiten die aansluiten bij het thema ‘een plek vol verhalen’. Naast intrigerende verhalen achter de graven en over ons Begraafpark zelf, gaan we nog iets heel bijzonders doen…

We bieden namelijk één persoon de mogelijkheid om zijn of haar eigen begrafenis bij te wonen op zondag 26 mei.

Waarom doen we dit?

Met deze bijzondere actie willen we het bijzondere Begraafpark Zuylen laten zien en het afscheid nemen wat laagdrempeliger maken. De persoon die we uitkiezen doorloopt het hele proces van wat er komt kijken bij een begrafenis. Van het kiezen van een plekje op het begraafpark tot het uitnodigen van de gasten. Tijdens de uitvaartdienst kijkt ‘de levende overledene’ mee vanuit de regiekamer wat er aan muziek en beelden voor hem of haar voorbij komt. Zie het als een soort generale repetitie.

Na afloop van de dienst loopt ‘de overledene’ zelf mee in de stoet naar het begraafpark en ziet zijn of haar eigen kist in de grond zakken. Natuurlijk organiseren we ook een condoleance voor alle nabestaanden. Wordt het cake? Of serveren we bitterballen?

Een van onze uitvaartverzorgers bespreekt de uitvaart zorgvuldig voor. Alles wordt tot in de puntjes geregeld, net als bij een echte uitvaart. Op zondag 26 mei begeleiden we de persoon in kwestie zo goed mogelijk, en diens gasten natuurlijk ook.

Aanmelden kan niet meer.

Voor dit initiatief was veel media-aandacht. Kijk voor meer informatie op de website van Zuylen.

Naar boven

 In ieder geval kan ik er verder mee. Nogmaals dank. Fijn dat er een organisatie is als de uwe! 

Mevrouw S. Jaspers, Breda
  • Uitvaart informatie hulplijn op Facebook
  • Uitvaart informatie hulplijn op Twitter
  • Uitvaart informatie hulplijn op LinkedIn
  • Uitvaart informatie hulplijn op Youtube