Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

De Moppies

Terug naar overzicht pdf

Betrokkenheid en aandacht, het 'er zijn' voor gasten is belangrijk in het hospice. Er wordt een huiselijke sfeer gecreëerd waarbij naasten altijd welkom zijn. Deze naasten kunnen ook (klein)kinderen zijn.

Voor ouders kan het moeilijk zijn om hun kinderen mee te nemen naar het hospice. Ze hebben vaak voor het eerst te maken met een aanstaand overlijden en weten niet hoe hier mee om te gaan, laat staan dat ze weten hoe de kinderen erbij te betrekken. Daarnaast ligt de zorgtaak voor de zieke veelal zwaar op de schouders wat samen met de zorg voor het eigen gezin veel energie kost.

De kleurrijke Moppie-Stoeltjes en -Kussens van het Moppie-Troostpakket maken duidelijk dat kinderen welkom zijn in het hospice. Ouders en kinderen weten meteen waar een plekje is gecreëerd voor de kinderen. Wanneer kinderen een extra steuntje nodig hebben of hun gevoelens en verhalen willen delen dan geven de tips en praktische handvatten uit de Moppie-Map hier ruimte voor. Het Moppie-Troostpakket biedt op deze manier kleur, steun en troost aan kinderen tijdens het bezoek in het hospice.

Bedankt voor de goede informatie en de tijd die ervoor is genomen, heel veel dank.

Anoniem
  • Uitvaart informatie hulplijn op Facebook
  • Uitvaart informatie hulplijn op Twitter
  • Uitvaart informatie hulplijn op LinkedIn
  • Uitvaart informatie hulplijn op Youtube