Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Nieuws

Terug naar overzicht pdf

Doetinchem 20 februari: Een mens is meer dan z’n ziekte

12-02-2018

Café Doodgewoon Een mens is meer dan z’n ziekte
Op dinsdag 20 februari a.s. is er een bijeenkomst van het Café Doodgewoon in het Inloophuis Oude IJssel, Plantenstraat 2 te Doetinchem. Dominee Klaas Bakker behandelt het thema: ‘Een mens is meer dan z’n ziekte’.

Wilt u deelnemen? Meld u dan aan via actief@inloophuisoudeijssel.nl of telefonisch op dinsdag t/m donderdag via (0314) 64 60 24. Vanaf 15.00 uur staat de koffie en thee klaar. Het programma start 15.30 en duurt tot 16.45 uur. Deelname is gratis.

Leven met een levensbedreigende ziekte
“Hoe moeilijk ook, deze periode had ik niet willen missen in mijn leven”. Misschien kent u deze uitspraak of heeft u zelf deze ervaring. Ondanks dat een levensbedreigende of ongeneeslijke ziekte ook iets heel moois kan uitwerken, betekent het in eerste instantie meestal dat het alle aandacht en energie opslokt. Het raakt het diepste wezen van alle betrokkenen, de zieke zelf én zijn of haar naasten. Hoe gaan we hier mee om? Hoe kunnen we in verbinding met elkaar blijven? Welke ervaringen hebben we hier mee? Wat helpt niet en wat helpt juist wel? Dominee Klaas A. Bakker zal uit zijn ervaring als predikant van de Protestantse Gemeente Doetinchem enkele handreikingen geven en met de deelnemers in gesprek gaan.

Wat is het Café Doodgewoon?
Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek waar thema’s rondom de laatste levensfase worden besproken. Het is een trefpunt voor mensen met een levensbedreigende ziekte, hun familie of nabestaanden, vrienden en andere belangstellenden. Er wordt informatie gegeven en er is ruimte voor uitwisseling en vragen. Onder het genot van een kopje koffie of thee kan er nagepraat worden. Er zijn altijd meerdere ervaren hulpverleners aanwezig.

Het Café Doodgewoon wordt georganiseerd door het Netwerk Palliatieve Zorg West-Achterhoek, een samenwerkingsverband van zorginstellingen in de regio West-Achterhoek, in samenwerking met het Inloophuis Oude IJssel.

Naar boven

 In ieder geval kan ik er verder mee. Nogmaals dank. Fijn dat er een organisatie is als de uwe! 

Mevrouw S. Jaspers, Breda
  • Uitvaart informatie hulplijn op Facebook
  • Uitvaart informatie hulplijn op Twitter
  • Uitvaart informatie hulplijn op LinkedIn
  • Uitvaart informatie hulplijn op Youtube