Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Nieuws

Terug naar overzicht pdf

Eindhoven 20 maart: Levenstestament en uitvaartwensen

21-02-2018

Lezing levenstestament en uitvaartwensen dinsdag 20 maart in samenwerking met notariskantoor Marks en Wachters

Bibliotheek Eindhoven, Emmasingel 22
Aanvang 19:30, ontvangst vanaf 19:00
Gratis

Lezing levenstestament en uitvaartwensen
Samen met notaris Raymond van de Wouw van notariskantoor Marks en Wachters uit Eindhoven verzorgt Van der Stappen uitvaartverzorging deze lezing over de thema’s levenstestament en uitvaartwensen in De Bibliotheek Eindhoven.

Levenstestament
Er kan een situatie ontstaan waarin het (tijdelijk) niet mogelijk is zelf uw wensen en praktische zaken te regelen. Wellicht is het dan prettig als een naaste dit van u kan overnemen. Deze wensen en wie deze voor u mag uitvoeren, kunt u tegenwoordig vast laten leggen in een levenstestament. Denkt u bijvoorbeeld aan het regelen van zorg wanneer u ernstig ziek wordt, het betalen van rekeningen en het beheer van een beleggingsportefeuille.

De opsteller van het levenstestament wijst een gevolmachtigde aan. Dit is een persoon of instantie die uw belangen behartigt als u daar zelf niet meer toe in staat bent. Voorheen waren hiervoor verschillende documenten nodig om dit allemaal vast te laten leggen. Of werden er, in goed vertrouwen, afspraken met personen of instanties gemaakt. Een levenstestament is een allesomvattend notarieel document waarin al dit soort wensen kunnen worden vastgelegd. Het levenstestament kan geregistreerd worden in het Centraal Levenstestamentregister en kan ook altijd door u gewijzigd dan wel aangepast worden.

Notaris Raymond van de Wouw zal u tijdens de lezing een toelichting geven op het levenstestament en de zaken waar u bij het opstellen van het testament rekening mee dient te houden.

Uitvaartwensen, wat zijn uitvaartwensen en maak ik deze bekend
Namens Van der Stappen uitvaartverzorging geeft uitvaartverzorger Wijnand Stuart uitleg over het vastleggen van uw persoonlijke uitvaartwensen. In het document ‘Mijn uitvaartwensen’ kunt u aangeven hoe u wilt dat uw uitvaart wordt ingevuld. Dit geeft u nu al de zekerheid dat de uitvaart straks naar uw wens wordt verzorgd. Het document is vaak een houvast voor de nabestaanden. Zij zijn door het document immers volledig op de hoogte van uw persoonlijke uitvaartwensen en kunnen deze dienovereenkomstig laten uitvoeren. Dit is voor de nabestaanden vaak een eerste stap in de verliesverwerking.
 
Op dinsdag 20 maart bent u van harte welkom in de bibliotheek in Eindhoven, Emmasingel 22. Vanaf 19.00 uur wordt u ontvangen in de bibliotheek met koffie en thee. Om 19.30 uur begint de lezing. Er zijn voor u geen kosten verbonden voor deelname aan deze bijeenkomst.
Aanmelden kan online of via onderstaand formulier. Uiteraard kan het ook telefonisch via 040-2112064.

 

Naar boven

        Dank jullie wel! Ik ga beide instanties benaderen en ben zeker weer verder geholpen. Fijn dat jullie er voor me zijn.     

Ilse
  • Uitvaart informatie hulplijn op Facebook
  • Uitvaart informatie hulplijn op Twitter
  • Uitvaart informatie hulplijn op LinkedIn
  • Uitvaart informatie hulplijn op Youtube