Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Nieuws

Terug naar overzicht pdf

Enschede 14 september: Open Dag Hospice Enschede

19-08-2019

Op zaterdag 14 september, kan iedereen die belangstelling heeft een kijkje komen nemen in ons hospice.

Hospice Enschede is nu ruim 10 jaar in gebruik. Een mooie locatie, waar privacy, rust, veiligheid, warmte en kwaliteit van leven voorop staan.
In het hospice verblijven mensen die terminaal ziek zijn en te horen hebben gekregen dat ze nog maximaal drie maanden te leven hebben. Ze krijgen een eigen kamer in het huis en 24 uur per dag medische zorg. Met behulp van de zorgmedewerkers van Livio en de vrijwilligers wordt geprobeerd het verblijf toch zo aangenaam mogelijk te maken.

Naast verdrietige momenten wordt er ook genoeg gelachen in het hospice en nergens wordt het leven zo geleefd als in het hospice. Onze open dag heeft dit jaar dan ook als thema;  Het leven mag gelééfd worden!
Tijdens deze open dag kunt u als bezoeker informatie ontvangen over het verblijf in het hospice en de zorg voor u en uw naasten. Livio is ook aanwezig om u te infomeren over de zorgmogelijkheden..
Belangstellenden voor vrijwilligerswerk hebben deze dag de gelegenheid van onze vrijwilligers te horen hoe zij het werken in het hospice ervaren.  Daarnaast hebben we een aantal leuke standjes met zaken die het leven in het algemeen wat aangenamer maken, op het gebied van comfort en ontspanning.  O.a. aanwezig zijn de Twentse Wens Ambulance, Stichting Vaarwens en de wensbox van FC Twente.

Wilt u ook eens kijkje komen nemen in ons hospice? Kom dan naar onze open dag, u bent van harte welkom!
De open dag vindt plaats op 14 september 2019 van 11.00 – 14.30 uur, aan het Bijvank 155 in Enschede.

===================================================================
Achtergrond informatie
Hospice Enschede is een bijna-thuis-huis, met 7 eenpersoonskamers en 1 kamer met een tweepersoonsbed zorgbed. Het huis staat open voor iedereen met een levensverwachting korter dan 3 maanden. De tweepersoonskamer is bedoelt voor naasten die graag dag en nacht bij elkaar willen blijven in deze belangrijke fase van het leven. De naaste kan met of zonder zorgvraag mede verblijven in het hospice.
Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer en toilet, koelkast en keukenblokje en hoog-laag bed. In het hospice zijn alle voorzieningen aanwezig voor de juiste uitvoering van de zorgverlening en zijn alle medewerkers getraind en ervaren met het geven van zorg in de laatste levensfase, waar de behandeling niet meer gaat over genezen, maar over comfort. In een bijna-thuis-huis ondersteunen een team van ongeveer 50 vrijwilligers in samenwerking met een professioneel zorgteam van wijkverpleegkundigen (Livio) de bewoner. Zij staan dag en nacht klaar om de zorg te verlenen en de naasten te ondersteunen. Veelal blijft de eigen huisarts betrokken voor het medische deel van de zorgverlening.
Kerntaak: voor eenieder in de laatste levensfase, geven opgeleide vrijwilligers in samenwerking met professionele zorgverleners ondersteuning en zorg. Daarbij is de behandeling gericht op wensen en comfort en niet meer op genezing.

Naar boven

 Erg plezierig, zoals jullie me verder hebben geholpen. Dat maakte het maken van sommige keuzes iets makkelijker… Ik ben er echt mee geholpen. 

Dhr. K. de Wolff, Rotterdam
  • Uitvaart informatie hulplijn op Facebook
  • Uitvaart informatie hulplijn op Twitter
  • Uitvaart informatie hulplijn op LinkedIn
  • Uitvaart informatie hulplijn op Youtube