Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Nieuws

Terug naar overzicht pdf

Film: Ervaringsdeskundigen in de terminale zorg

28-09-2018

De drempel om een vrijwilliger toe te laten bij een naaste die terminaal ziek is, is vaak een grote stap. Daarom heeft Leendert Vriel Twente ervaringsdeskundigen gevraagd hun verhaal op film te vertellen en hun ervaringen te delen. De ervaringsdeskundigen vertellen welke meerwaarde een vrijwilliger heeft, zowel thuis, als in het Hospice. Leendert Vriel hoopt dat daarmee de drempel om vroegtijdig zorg aan te vragen,  lager wordt.
De film is mogelijk gemaakt door donaties van het Monuta Charity Fund en Monuta Tymon Stamborg.  De film is geproduceerd door Box Productions.

Leendert Vriel Twente
Leendert Vriel Twente zet speciaal opgeleide vrijwilligers in heel Twente, bij terminaal zieke mensen in de thuissituatie. In Oldenzaal werken er ook vrijwilligers in Hospice Holos. De coördinatoren merken vaak dat er relatief laat hulp van een vrijwilliger wordt ingeschakeld, terwijl dat in een vroeg stadium al kan. Hoe eerder er ondersteuning komt, hoe groter de kans is dat de naasten het vol gaan houden om hun geliefde in de thuissituatie te verzorgen. In de film komen ervaringsdeskundigen aan het woord; nabestaanden en vrijwilligers. Zij delen hun ervaringen in zowel de thuissituatie als in het Hospice, zodat mensen in een dergelijke situatie,  weten wat de mogelijkheden zijn en wat zij kunnen verwachten.

Hoe een zorg aanvraag precies ingediend kan worden, wordt duidelijk aan de hand van een animatiefilm.
Als u de film wilt bekijken, kijkt u dan op de website www.leendertvriel.nl
Heeft u na het kijken van de film vragen, wilt u een zorgaanvraag doen of een informatief gesprek over de mogelijkheden? Wilt u informatie ontvangen over het vrijwilligerswerk, belt u dan de coördinator van de stichting in uw woonplaats.

Naar boven

Wat fijn dat jullie me persoonlijk terugbelden, daardoor kon ik mijn vraag iets makkelijker duidelijk maken. Bedankt!

Mw. A. de Graaf-Stapper, Ruinen