Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Humanitas Rotterdam

Terug naar overzicht pdf

Als u zich alleen voelt staan met uw verdriet, kunt u terecht bij de werkgroep “Steun bij Verlies en Rouw van Humanitas Rotterdam. Door uw ervaring te delen met iemand van de werkgroep, merkt u dat u niet alleen staat. 

Humanitas Steun bij Verlies en Rouw
Ieder mens krijgt in zijn leven te maken met verlies; verlies en rouw worden vaak geassocieerd met de dood van een geliefd persoon, maar ook het verlies van gezondheid, werk, relatie of een innige wens kan leiden tot een rouwproces.

Het is vaak moeilijk om over verdriet te praten. In het begin lukt dat soms nog wel, maar na een poosje gaat voor de naaste omgeving het leven gewoon verder.
Juist wanneer de rouwende er aan toe is het verlies te verwerken door erover te praten, ontbreekt nogal eens een klankbord.
Hierdoor ontstaan soms gevoelens van machteloosheid, leegte en verwarring. Mensen met een dergelijk verdriet voelen zich hierdoor vaak erg eenzaam. Het kan helpen dit verdriet te delen met iemand die bereid is te luisteren en weet hoe het is om met zo’n groot verlies verder te moeten leven.

Als u zich alleen voelt staan met uw verdriet, kunt u terecht bij de werkgroep “Steun bij Verlies en Rouw van Humanitas. Door uw ervaring te delen met iemand van de werkgroep, merkt u dat u niet alleen staat. De gesprekken met de vrijwilliger vinden gewoonlijk bij u thuis plaats. Discretie is hierbij vanzelfsprekend. De vrijwilligers van deze werkgroep doen dit vanuit persoonlijke betrokkenheid en weten veelal uit eigen ervaring wat een verlies betekent. Bovendien hebben zij een gerichte opleiding gevolgd.

Lotgenotengroepen
Voor volwassenen start er twee maal per jaar een lotgenotengroep. In 6 tot 8 bijeenkomsten komen verschillende thema’s aan bod die met het verlies en de rouw te maken hebben. U heeft hier de ruimte om uw verhaal te vertellen en ervaringen uit te wisselen met anderen die ook een verlies hebben geleden.
Voor jongeren start de groep bij voldoende aanmeldingen.

Aan de hulp die Humanitas ‘Steun bij Verlies en Rouw’ biedt zijn geen kosten verbonden.

Zie ook www.stichtinghumanitas.nl of download de brochure ‘Steun bij verlies en rouw’.

Brochures

  • Humanitas Rotterdam - Folder rouw jongeren Download pdf (394.47 KB)
  • Humanitas Rotterdam - Folder rouw jongeren Download pdf (296.28 KB)
  • Humanitas Rotterdam - Folder verlies en Rouw Download pdf (4.92 MB)
  • Humanitas Rotterdam - Folder rouwcafé Download pdf (169.86 KB)
Naar boven

In ieder geval kan ik er verder mee. Nogmaals dank, fijn dat er een organisatie is als de uwe!

Mevrouw T. Jagers, Zutphen
  • Uitvaart informatie hulplijn op Facebook
  • Uitvaart informatie hulplijn op Twitter
  • Uitvaart informatie hulplijn op LinkedIn
  • Uitvaart informatie hulplijn op Youtube