Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Humanitas Tandem

Terug naar overzicht pdf

Humanitas Tandem, onze ‘maatjes’, zijn er voor u als u behoefte heeft aan contact met anderen, bijvoorbeeld na een verlieservaring.

Humanitas Tandem voor contact met anderen
Humanitas Tandem is er voor mensen die behoefte hebben aan contact met anderen. Een vrijwilliger (‘een maatje’) stimuleert om de weg te vinden naar (nieuwe) vrienden en kennissen en helpt om een nieuw sociaal netwerk op te bouwen. De vrijwilliger zoekt geen vrienden en kennissen vóór u, maar mét u. Zodat u het na ongeveer een jaar weer zelf aandurft. De vrijwilligers van Humanitas Tandem hebben hiervoor een speciale training gevolgd.

Hoe werkt Humanitas Tandem?
Humanitas Tandem biedt precies die ondersteuning die bij u past: een maatje met wie het klikt. Met hem of haar maakt u verdere afspraken. Bijvoorbeeld om wekelijks bij u op bezoek te komen: voor een kop koffie, een spelletje of alleen een goed gesprek. Of om samen iets te ondernemen. Een wandeling of fietstochtje, een bezoek aan de markt, een museum misschien. Een activiteit waar u zich goed bij voelt. De vrijwilliger zorgt voor gezelschap én laat tegelijkertijd ervaren dat u ook zelf in staat bent om nieuwe mensen te leren kennen en deze contacten te onderhouden.

Voor wie?
Voor iedereen die zich eenzaam voelt, ongeacht levensverhaal of leefomstandigheden.

Door wie?
De vrijwilligers van Humanitas Tandem zijn gewone mensen, die:
• het plezierig vinden contact te maken en te onderhouden met anderen;
• goed voorbereid worden op hun vrijwilligerswerk en deskundig begeleid worden bij hun taak als maatje in vertrouwen kunnen worden genomen;
• ernaar uitkijken om u regelmatig te ontmoeten!

De ondersteuning is erop gericht dat u daarna zo snel mogelijk zelfstandig verder kunt en het zelf weer oppakt. De coördinator van Humanitas Tandem neemt eens in de drie maanden contact met u om samen met u te beoordelen of het maatjescontact naar wens verloopt en of voortzetting van de ondersteuning nodig is.
Voor u zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Over Humanitas Twente
Humanitas Twente wil een bijdrage leveren aan een sterke en humane samenleving. We geloven dat ieder individu sterker is dan hij denkt. Is dat even niet het geval, dan ondersteunen we diegene, zodat hij vroeg of laat zelf weer verder kan.

 

Brochures

Video: https://www.youtube.com/watch?v=MTOt-OGZGUw

Naar boven

Bedankt voor de goede informatie en de tijd die ervoor is genomen, heel veel dank.

Anoniem
  • Uitvaart informatie hulplijn op Facebook
  • Uitvaart informatie hulplijn op Twitter
  • Uitvaart informatie hulplijn op LinkedIn
  • Uitvaart informatie hulplijn op Youtube