Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Landelijk Steunpunt Verlies (LSV)

Terug naar overzicht pdf

Verlies hoort bij het leven, iedereen krijgt er een keer mee te maken. Maar hoe ga je er mee om? Het LSV biedt steun en advies bij verlies van dierbare, gezondheid, werk en relatie.

Verlies vraagt om het doorleven van een rouwproces
Dat verlies bij het leven hoort, betekent ook dat ieder mens te maken krijgt met rouw. Want rouw is een reactie op een ingrijpend verlies. We denken bij het woord ‘rouw’ vaak als eerste aan het verlies van een dierbare in je nabije omgeving. Maar ook het verliezen van je relatie, je gezondheid, je werk kan diep in je leven ingrijpen. En ook dan spreken we van ‘rouw’.

Rouw is een uniek en persoonlijk proces
Ieder mens is uniek, reageert anders op een ingrijpend verlies. En dat mag. Er bestaat geen handleiding voor rouw, en er valt ook niet te zeggen hoe lang de rouw duurt. Verlies kun je niet oplossen; wel kun je het ‘nemen’: het er laten zijn zoals het er is en zoeken naar je weg erin.
Een rouwende wordt niet weer ‘de oude’, maar verandert. Je kunt niet de draad weer oppakken, maar het gaat erom een nieuwe draad te weven.
Rouwen is het integreren van het verlies in het levensverhaal van de rouwende.

Onze missie
Wij willen mensen gelegenheid geven om op eigenwijze hun verlies te dragen en in hun leven te integreren. Dat doen wij door laagdrempelige informatie en steun voor verliesdragers aan te bieden die geconfronteerd worden met verlies van een dierbare, gezondheid, relatie en werk. Dit in de hoop dat mensen, die een verlies te dragen hebben, op een dag kunnen zeggen:

‘Ik omarm het leven met meenemen van het verlies’
 
Samenwerking
Alle activiteiten doen wij in samenwerking met partners die vanuit de verbinding met het onderwerp ‘Verlies en rouw’ het werkveld een warm hart toedragen.

Brochures

  • Landelijk Steunpunt Verlies - Folder Steun bij Verlies Download pdf (1.08 MB)

Video: https://youtu.be/h6GrFdVNeM8

Naar boven

 Fijn dat u antwoord geeft op zoveel verschillende vragen, dat geeft rust. 

De heer van der Weert
  • Uitvaart informatie hulplijn op Facebook
  • Uitvaart informatie hulplijn op Twitter
  • Uitvaart informatie hulplijn op LinkedIn
  • Uitvaart informatie hulplijn op Youtube