Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Nieuws

Terug naar overzicht pdf

Leiden oktober: Ontmoetingsgroep Jongvolwassenen met rouw

28-06-2018

Ontmoetingsgroep - jongvolwassenen (18-35 jaar) met rouw
Het verlies van iemand die je zeer nabij is, je vader of moeder, broer of zus, vriend of vriendin kan een ingrijpende gebeurtenis zijn die je hele leven overhoop haalt. Niet altijd is hiervoor evenveel begrip. Het is toch immers heel normaal om je ouders op latere leeftijd te verliezen. En bij verlies van een broer of zus of goede vriend gaat de aandacht meestal in eerste instantie naar zijn of haar eigen gezin of de nog levende ouder(s). Waar kan jij naar toe met jouw verdriet en rouw? Het kan dan fijn zijn te delen met mensen die hetzelfde meegemaakt hebben.

In een ontmoetingsgroep ga je met lotgenoten onder deskundige begeleiding gedurende acht bijeenkomsten op pad; zonder oordeel en met respect voor ieders eigenheid. In de onderlinge ontmoeting kan er (h)erkenning zijn in elkaars verhalen. We staan op verschillende manieren stil bij ieders verlies en de warboel aan gevoelens die dit met zich mee kan brengen. Wat is de impact van het verlies op je dagelijks bestaan? Op je werk en in het contact met je vrienden en je familie? Hoe kijk je terug? Hoe kun je met het gemis de draad van het leven weer oppakken?
Voor mensen die hun partner zijn verloren en voor jongvolwassenen (18-35 jr) met rouw, is er een aparte groep.

Begeleiding
De begeleiders zijn:
Jacinta van Harteveld, coördinator Issoria Rouwondersteuning, trainer met een eigen praktijk in rouw en verliesbegeleiding (www.jacintavanharteveld.nl).
Hilde Koudijs, ervaringsdeskundige, rouw/verliesbegeleider bij Humanitas en haar praktijk Natuurtroost (www.natuurtroost.nl).

Waar en wanneer
De ontmoetingsgroep komt bijeen in de Oase, stilteruimte bij Hospice Issoria, Burggravenlaan 11, 2313 HM in Leiden. Er kunnen maximaal 6 mensen deelnemen. Bij minimaal vijf aanmeldingen start er een nieuwe groep.
We starten op dinsdagavond 16 oktober van 19.30 - 21.30 uur. De andere data zijn: 30 oktober, 6 november, 13 november, 20 november, 27 november, 11 december en 18 december. We hebben een terugkombijeenkomst gepland op dinsdagavond 5 maart.

Kosten
Voor deelname aan de ontmoetingsgroep vragen we een bijdrage van 90 euro.

Informatie en aanmelden
Humanitas Rijnland Steun bij Verlies steunbijverlies@humanitas-rijnland.nl tel 06 13123575
Na aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. We bekijken dan of de ontmoetingsgroep op dit moment de meest passende en geschikte vorm van ondersteuning is.

De ontmoetingsgroep is een initiatief van Issoria Rouwondersteuning en Humanitas Steun bij Verlies.
Beide organisaties bieden naast ontmoetingsgroepen individuele ondersteuning bij rouw. Ook voor algemene informatie over rouw en rouwondersteuning kun je bij hen terecht.

Naar boven

 Bedankt voor de informatie, dat is precies wat wij zoeken! Hartelijk dank! 

Familie de Groot