Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Leonardus Hospice

Terug naar overzicht pdf

Het Leonardus Hospice is een bijna-thuis-huis voor ongeneeslijk zieken. In een huiselijke omgeving geven professionele en vrijwillige zorgverleners alle zorg en aandacht die in de laatste levensfase nodig is.

Leven in een bijna-thuis-huis

Laatste Levensfase
Als de laatste levensfase is aangebroken brengt dat vaak veel teweeg in het leven van een zieke. Het lichaam kan door allerlei klachten of pijnen helemaal uit balans zijn. En het naderend levenseinde kan veel emotie oproepen voor de zieke en iedereen die om hem/haar heen staat.

Thuis of …
De meeste mensen willen thuis sterven. Toch is het niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld als u ziet dat u partner overbelast raakt, of als de kinderen het niet goed meer kunnen volhouden of ver weg wonen. Soms is de familie klein of zijn er niet zoveel naasten. Ook als u nog jong bent en door een ernstige ziekte getroffen wordt, wilt u de tijd die voor u ligt zo goed mogelijk gebruiken. Het is belangrijk dat uw naasten kunnen komen wanneer ze willen. Als u in Hengelo woont, kun u de medische zorg krijgen van uw eigen huisarts. Daarnaast bent u verzekerd van een liefdevolle verzorging met aandacht voor datgene dat u belangrijk vindt.

Het Leonardus Hospice
In het Leonardus Hospice is er ruimte voor 4 gasten voor wie de levensverwachting beperkt is. De zorg wordt gegeven door professionele verpleegkundigen en verzorgenden, aangevuld met een team van vrijwilligers die voor dit werk zijn opgeleid. Huiselijkheid, zorg en aandacht voor de eigen wensen van de gast staan voorop en zijn erop gericht dat de tijd van leven zo goed mogelijk zal zijn.

 

Brochures

Naar boven

 Veel dank voor al uw assistentie, want zonder de informatie over de grafrusttermijn die u me had gestuurd was het waarschijnlijk niet gelukt. 

Ellen van Rijn, Deventer
  • Uitvaart informatie hulplijn op Facebook
  • Uitvaart informatie hulplijn op Twitter
  • Uitvaart informatie hulplijn op LinkedIn
  • Uitvaart informatie hulplijn op Youtube