Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Nieuws

Terug naar overzicht pdf

Lievelde 19 september: Leven is ook doodgaan

28-08-2018

Dood gaan we allemaal. Zoveel is zeker. Sommigen weten dat ze niet lang meer te leven hebben. Voor anderen speelt doodgaan (bijna) niet in het dagelijks leven. Voor veel mensen blijkt het dikwijls moeilijk om erover te praten. Want waar moet je het over hebben? Hoe doe je dat? Mensen staan vaak weinig stil bij hoe ze willen leven wanneer het sterven nabij is. En ook: hoe maak je duidelijk aan je omgeving wat je dan zou willen?
We maken kennis met verschillende manieren om het gesprek over het levenseinde te voeren. Kijk eens op de website www.doodgewoonbespreekbaar.nl voor informatie en tips.

Gastspreker:
Bo van Aalst, trainer van Stichting STEM (STerven op je Eigen Manier)

Locatie en tijd:
Kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3, 7137 HG Lievelde
Inloop vanaf 19.30 uur, het programma is van 19.45 - 21.00 uur

Wat is een  Café Doodgewoon?
Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in Oost Achterhoek  waar thema’s over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een levensbedreigende ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Het netwerk palliatieve zorg Oost Achterhoek organiseert deze avonden vijf keer per jaar in Lievelde. Dit doen we sinds november 2016.
Er zijn altijd meerdere ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig:  geestelijk verzorgers, medewerkers  van hospice de Lelie en VIT- hulp bij mantelzorg.

Het Henk van Ommenfonds en Stichting Ondersteuning Thuiszorg en Maatschappelijk werk sponsoren het café in 2018 en 2019

Meer informatie
http://www.netwerkpalliatievezorg.nl/achterhoek/Patiënten-en-naasten/Café-Doodgewoon
Telefoon: 06 13 15 91 44

Naar boven

            Heel hartelijk bedankt voor uw mail met alle informatie! Wat fijn dat u zo veel voor mij hebt uitgezocht. Hier ga ik mee aan de slag.           

Mevrouw F. de Lenth