Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Notaris mr. H. Huitsing

Terug naar overzicht pdf

Notariskantoor Huitsing is zowel georiënteerd op Groningen Stad als Ommeland. Persoonlijk contact en snelheid staan centraal en zijn kenmerken van de kleinschalige organisatie. Kwaliteit wordt vertaald in onafhankelijkheid, zorgvuldigheid en gedegen juridisch vakwerk.

Notaris Mr. H. Huitsing
Na een afgeronde studie Nederlands Recht ging mr. H. Huitsing in 1987 aan het werk in notariaat. Daarnaast studeerde hij Notarieel Recht, welke studie hij afrondde in 1989. Mr. Huitsing werd in 1997 benoemd tot notaris in de gemeente Loppersum, en vestigde zich in Middelstum.

Erfrecht
Wat betekent het om erfgenaam te zijn? Wie zijn er eigenlijk allemaal erfgenaam en wie controleert dat? Waarom is een verklaring van erfrecht nodig? Hoe weet ik of er een testament is? Hoe doet u successieaangifte? Voor deze vragen kunt u terecht bij notariskantoor Huitsing
 
Testament
Een testament opstellen is een persoonlijke zaak. Alleen u bepaalt wat er met uw vermogen gebeurt na uw overlijden. Soms vallen uw wensen binnen het bestaande erfrecht. U hoeft dan geen testament te maken. Als u wilt afwijken van het bestaande recht is een testament noodzakelijk.

U heeft bij ons een oriënterend gesprek over uw persoonlijke mogelijkheden, consequenties en beperkingen van de erfrechtelijke regels. Ook de fiscale gevolgen zullen besproken worden.

Samenleven
Een huwelijk, samenleven, een geregistreerd partnerschap: gemeenschap van goederen, huwelijksvoorwaarden, een samenlevingscontract of partnerschapvoorwaarden?
 
Nederland kent verschillende vormen waarin een leefcontract kan worden aangegaan.
 
Welke vorm het beste bij u past, doet u niet alleen op gevoel. Ook contractueel zitten er verschillen in de wederzijdse rechten en plichten die u en uw partner jegens elkaar hebben. Juist hier is uw persoonlijke situatie van belang. Een eigen bedrijf? Familievermogen? Een grote studieschuld? Kinderen? Onpartijdig advies op dit terrein is daarom van belang.

Brochures

  • Notaris Huitsing - Checklist levenstestament Download pdf (47.52 KB)
  • Notaris Huitsing - Brochure waar zeg ik JA tegen Download pdf (346.28 KB)
  • Notaris Huitsing - Brochure wie geeft u het vertrouwen Download pdf (300.52 KB)
  • Notaris Huitsing - Brochure hoe regel ik mijn nalatenschap Download pdf (850.7 KB)
  • Notaris Huitsing - Brochure een erfenis, wat nu Download pdf (1.43 MB)
Naar boven

Wat fijn dat jullie me persoonlijk terugbelden, daardoor kon ik mijn vraag iets makkelijker duidelijk maken. Bedankt!

Mw. A. de Graaf-Stapper, Ruinen
  • Uitvaart informatie hulplijn op Facebook
  • Uitvaart informatie hulplijn op Twitter
  • Uitvaart informatie hulplijn op LinkedIn
  • Uitvaart informatie hulplijn op Youtube