Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Nieuws

Terug naar overzicht pdf

Resort Bad Boekelo sponsort Hospice Enschede

29-01-2018

Resort Bad Boekelo sponsort Hospice Enschede met locatie en catering voor introductiecursus nieuwe vrijwilligers

Ja, natuurlijk!
Dat was de spontane reactie van Petra Schutten (Conference & Events Manager) van Resort Bad Boekelo op onze vraag of ze ons zou willen sponsoren. Niet met geld maar in de vorm van een vergaderruimte voor een training. Na kort overleg met Bob de Waal (General Manager) was het binnen een week geregeld, zelfs met koffie, thee en broodjes bij de lunch!

Nieuwe vrijwilligers die zich bij ons aanmelden hebben zeer uiteenlopende achtergronden: mensen die werken, of gewerkt hebben in de zorg, bij de overheid, in de horeca, in de bouwwereld en zelfs met een eigen bedrijf zijn bij ons geen uitzondering. Zorgervaring is geen vereiste om vrijwilligers te verwelkomen.

Om iedereen goed voor te bereiden op hun toekomstige taken in het hospice hebben wij een compleet scholingsprogramma voor nieuwe vrijwilligers ontwikkeld. Naast intake- en evaluatiegesprekken, meeloopdiensten, een tiltraining is de introductiecursus (basistraining) een standaard onderdeel. De introductiecursus wordt onder de vlag van het VPTZ (Vereniging voor Palliatieve en Terminale Zorg) gegeven.

Nieuwe vrijwilligers kunnen door een nieuwe opzet van de introductiecursus nu maandelijks instromen. In plaats van twee keer per jaar drie dagen wordt er vanaf deze maand iedere maand een training gegeven van één dagdeel. Onze trainer Ronald Alferink van Nu-z11 verzorgt deze trainingen.

Omdat de groepen gaandeweg de trainingen groeien hebben wij een externe locatie nodig. Daarom zijn wij heel blij dat Resort Bad Boekelo ons de mogelijkheid biedt om op een mooie locatie in Twente onze vrijwilligers op te leiden.

Naar boven

 Fijn dat u antwoord geeft op zoveel verschillende vragen, dat geeft rust. 

De heer van der Weert
  • Uitvaart informatie hulplijn op Facebook
  • Uitvaart informatie hulplijn op Twitter
  • Uitvaart informatie hulplijn op LinkedIn
  • Uitvaart informatie hulplijn op Youtube