Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Terug naar overzicht pdf

Mensen kunnen hun lichaam na overlijden ter beschikking stellen aan de medische wetenschap. In het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) kan dat bij de sectie Anatomie.

Ter beschikking stellen
Mensen kunnen hun lichaam na overlijden ter beschikking stellen aan de medische wetenschap. Men kiest er dan voor om het lichaam te bestemmen voor de opleiding van aanstaande medische professionals, voor de noodzakelijke training van chirurgen en andere specialisten, en voor het onderzoek naar nieuwe behandelmethoden. In het UMCG kan dat bij de sectie Anatomie (onderdeel van de afdeling Neurowetenschappen).

Mensen die hun lichaam ter beschikking stellen leveren een wezenlijke bijdrage aan het vergroten van de medische kennis en aan de opleiding van medische professionals.

Onderwijs:
De sectie Anatomie geeft studenten (o.a. geneeskunde) inzicht in de bouw van het menselijk lichaam. Chirurgen bezoeken de sectie voor anatomisch onderwijs toegespitst op chirurgische ingrepen, terwijl ook een nadrukkelijke bijdrage wordt geleverd aan de bij- en nascholing van andere medisch specialisten. Chirurgische vaardigheden kunnen mede dankzij de sectie Anatomie in een realistische setting worden geoefend en geperfectioneerd.

Onderzoek:
De sectie Anatomie werkt mee aan het vergroten van kennis omtrent de precieze bouw van het menselijk lichaam, en aan de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden en chirurgische ingrepen.

Missie:
Het leveren van een belangrijke bijdrage aan onderwijs en onderzoek én het uitvoeren en respecteren van de laatste wens van de overledene.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=g71AINp4644

Naar boven

            Heel hartelijk bedankt voor uw mail met alle informatie! Wat fijn dat u zo veel voor mij hebt uitgezocht. Hier ga ik mee aan de slag.           

Mevrouw F. de Lenth
  • Uitvaart informatie hulplijn op Facebook
  • Uitvaart informatie hulplijn op Twitter
  • Uitvaart informatie hulplijn op LinkedIn
  • Uitvaart informatie hulplijn op Youtube