Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Veelgestelde vragen

Terug naar overzicht pdf

In welke krant plaats ik een rouwadvertentie en wat zijn de kosten?

Bij het plaatsen van een rouwadvertentie is het altijd verstandig om goed na te denken over de keuze van de krant en de daarbij behorende kosten.

Keuze krant
Bedenk goed in welke krant u de rouwadvertentie gaat plaatsen. Welke krant wordt het meest gelezen in de kringen waarin de overledene zich bewoog? Een rouwadvertentie is een dure aangelegenheid, het is dus goed dat u zich afvraagt wie u met de rouwadvertentie wilt bereiken.

Was de overledene vooral regionaal actief kies dan een regionaal dagblad of huis-aan-huis-krant. Is de overledene landelijk bekend of is de familie- en vriendenkring wijd verspreid, overweeg dan een advertentie in een landelijke krant. Beide kan natuurlijk ook.

Voor iemand die altijd druk is geweest in het verenigingsleven is een rouwadvertentie in een plaatselijk dagblad of een huis-aan-huisblad vaak voldoende. Uit onderzoek blijkt dat huis-aan-huisbladen goed worden gelezen. Wanneer u een advertentie plaatst, moet u er rekening mee houden dat er meer mensen naar de uitvaart zullen komen.

Kosten
De prijs van de rouwadvertentie is afhankelijk van de gekozen krant(en) en het aantal kolommen en de hoogte. De krant berekent de advertentieprijs per mm. Ook kan er een bedrag gerekend worden voor de opmaak van de advertentie en kan het verschil maken of de advertentie in kleur of zwart/wit uitgevoerd moet worden.

Rouwadvertenties kunnen in een regionaal of landelijk dagblad geplaatst worden, maar ook in huis-aan-huis bladen. De tarieven verschillen per krant, de gemiddelde kosten van een rouwadvertentie in een landelijke krant ligger hoger (gem. 1200 euro) dan een advertentie in een regionaal dagblad (gem. 400 euro) en advertenties in de huis-aan-huisbladen zijn het voordeligst.

Vooraf kunt u altijd vrijblijvend bij de afdeling familieberichten opvragen wat de advertentie gaat kosten.
Mocht dat niet binnen het budget passen, dan kunt u nog de tekst en grootte van de advertentie aanpassen of afzien van plaatsing.

Meer informatie over de kosten van rouwadvertenties bij NDC Mediagroep vindt u hier.
Voor informatie over de kosten van rouwadvertenties bij DPG Media kunt u hier terecht.
Over het opstellen van een rouwadvertentie kunt u hier meer lezen.

Meer informatie?
In ons informatieboek vindt u uitgebreide informatie over diverse onderwerpen.
Wanneer u informatie wilt over uw persoonlijke situatie kunt u ons ook mailen of bellen. 

Naar boven Meer informatie? Bel gratis 0800 - 4444 000 of mail ons uw vraag.

 In ieder geval kan ik er verder mee. Nogmaals dank. Fijn dat er een organisatie is als de uwe! 

Mevrouw S. Jaspers, Breda
  • Uitvaart informatie hulplijn op Facebook
  • Uitvaart informatie hulplijn op Twitter
  • Uitvaart informatie hulplijn op LinkedIn
  • Uitvaart informatie hulplijn op Youtube