Uitvaart Informatie Hulplijn

Voor al uw vragen rondom overlijden, uitvaart en nazorg

Over ons

Wat is de Uitvaart Informatie Hulplijn?

In het voorjaar van 2002 is de Stichting Centrum voor Uitvaartinformatie (SCU) opgericht. Deze stichting heeft tot doel alle informatie rondom overlijden, uitvaart en nazorg te bundelen en breed beschikbaar te stellen. Aanleiding voor dit initiatief was de ervaring van een aantal instellingen en organisaties dat er grote behoefte bestaat aan één loket waar dergelijke informatie wordt aangeboden. Tot dusver is de informatie erg versnipperd waardoor men vaak langs vele adressen moet om antwoorden op vragen te krijgen of deze soms zelfs helemaal niet kan vinden.

De SCU wil hiervoor een oplossing bieden. De stichting heeft geen winstoogmerk en wordt ondersteund door een aantal participanten en Vrienden van de SCU. De SCU heeft speciaal hiervoor de Uitvaart Informatie Hulplijn opgezet. De Uitvaart Informatie Hulplijn is er om snel gewenste informatie te verkrijgen over zaken rondom uitvaartzorg en een overlijden. De Uitvaart Informatie Hulplijn is 24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken.

De Uitvaart Informatie Hulplijn, een gratis telefoonnummer 0800 – 44 44 000 waar iedereen terecht kan met elke denkbare vraag over alles wat te maken heeft met overlijden, uitvaart en nazorg. Daarnaast kunt u uw vraag via onze website of per e-mail  info@uitvaartinformatiehulplijn.nl aan ons stellen.
 
Voor wie zijn we er? 

De Uitvaart Informatie Hulplijn is er voor iedereen. Iedereen kan dan ook contact met ons opnemen. Heeft u juist op dit moment te maken met een sterfgeval dan kunt u bij ons terecht. Wilt u rustig op uw gemak van te voren een aantal zaken voor een uitvaart regelen, ook dan kunt u bij ons terecht. Heeft u vragen over de kosten van een uitvaart, over erfrecht? Wilt u meer weten over de fiscale en juridische aspecten in verband met overlijden en schenken? Heeft u belangstelling voor een bijzondere kist of urn? Wilt u meer weten over uitvaartverzekeringen? Met al deze vragen kunt u bij ons terecht.

Naar boven Heeft u vragen? Bel gratis de Uitvaart Informatie Hulplijn: 0800 - 4444 000.

 Veel dank voor al uw assistentie, want zonder de informatie over de grafrusttermijn die u me had gestuurd was het waarschijnlijk niet gelukt. 

Ellen van Rijn, Deventer
  • Uitvaart informatie hulplijn op Facebook
  • Uitvaart informatie hulplijn op Twitter
  • Uitvaart informatie hulplijn op LinkedIn
  • Uitvaart informatie hulplijn op Youtube